LONDON ON FILM

Etter flere år med andre reisedestinasjoner fikk jeg endelig oppleve kaoset, folkene, barene, shopping gatene og bruktmarkedene på nytt. Det var som følelsen av å treffe en du likte fra avstand, som du endelig fikk pratet litt med.

 

 

 

De fleste gangene jeg har bodd i London har det vært i Notting Hill eller i nærheten av Oxford Street. Denne gangen ville vi prøve noe nytt og havnet i Shoreditch, som er et veldig kult sted litt utenfor Londons travleste gater. Ikke minst er det i nærheten av Brick Lane market som gjorde at jeg var solgt ganske kjapt når vi så på hoteller. Jeg ble heldigvis ikke skuffet. Området bugnet over av små hippe butikker, markeder og barer. Om ikke det var for at lengselen min for å gi minien et stort kyss på kinnet ble for stor, hadde jeg lett blitt der lengre (om ikke resten av året….)

 

 

Hotel. 

Arbor Hotel må jeg si var helt perfekt for den turen vi var på. Det skal sies at jeg ikke har hatt de beste opplevelsene tidligere når jeg har bodd i nærheten av Oxford Street eksempelvis, mest fordi hotellene der (som er innenfor dem med normal lommebok) ofte har resultert i enten fine hoteller med altfor små rom, eller gamle hoteller med store med veldig slitte rom. Dette hotellet var imidlertid ganske nytt i tillegg var både rommet og badet stort. Frokosten var også helt nydelig, med stort utvalg enten fra buffet eller fra frokost som du kunne bestille. Interiøret var også klassisk skandinavisk og inne i tiden. Check, check, check. Nevnte jeg at tuben var rett ved siden av?

 

Restauranter

Sketch – dette er jo en klassiker. Den har vært der en liten evighet, hvertfall siden jeg oppdaget den ved en tilfeldighet for sikkert ti år siden nå. Interiøret er sært, fint, klassisk, rart – alt i ett egentlig. Denne gangen drakk vi afternoon tea i det rosa rommet som ligger på rundt 59 pund. Det er kanskje litt dyrt for te og mat men det er virkelig en opplevelse. Lokalet gjør vel at de fleste menn styrer unna, men herlighet så kjekt det er der på jentetur!

 

 

Suvlaki – helt nydelig gresk mat. Heldigvis var denne restauranten helt i nærheten av hotellet, som så mange andre gode restauranter der og. Noe som er grunnen til at jeg definitivt ville bodd der igjen. Men virkelig, denne restauranten var så bra. I tillegg hadde de veldig mange gode glutenfrie alternativer for de som ønsket det. Restauranten finner du her! Jeg ville anbefalt å booke bord da den var ganske liten.

Laphet – også rett ved Brick Lane. Egentlig havnet vi der ved en tilfeldighet men den kan vel så gjerne anbefales. Helt nydelig burmesisk mat.

 

Markeder

 

Notting Hill har alltid vært det markedet jeg har endt opp med å dra på hver gang jeg har vært i London. Ikke bare er jeg forelsket i stedet gjennom filmen men det er noe med folkene som gjør at jeg føler meg litt hjemme der. Mye med det har sikkert å gjøre med at jeg har vært der endel utenom det store markedet i helgen – men markedet er definitivt verdt en tur.

Hovedmarkedet er på lørdager, med boder av alt du kunne tenke deg. I tillegg er det veldig mange gode steder å spise der. Det skal nevnes at det selvfølgelig er fryktelig mange mennesker der på lørdager, så om du heller vil utforske området i mer rolig tilstand ville jeg valgt en annen dag. I tillegg til markedet fins det mange skjønne butikker der også.

 

 

En utrolig koselig cafe ved hovedgaten heter Kitchen & Pantry og GAIL`s Bakery som ligger i gaten. Dalesford Organic ligger rett ved hovedgaten, men for å komme dit må du ta til høyre ved All Saints slik at du kommer et lite stykke bort fra hovedgaten. Her ligger flere cafeer og butikker tett i tett – og det er ikke like folksomt her.

 

 

 

 

 

E &O – serverer nydelig asiatisk og ligger i gaten ved siden av den store markedsgaten. Når du er kommet cirka midt på og i nærheten av den kjente blå døren, så ligger den rett i nærheten av den. For øvrig ligger det også mange andre koselige restauranter der og.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brick Lane har jeg falt fullstendig for. Sist jeg var der lovet jeg meg selv om at jeg skulle dra tilbake dit så snart jeg fikk muligheten (tok meg bare fire år..). Det er virkelig et sted for vintagefanatikere og matentusiaster. Ikke minst for people watching.

 

 

 

Vintagebutikkene ligger som perler på en snor, og jeg har mange favoritter her. Særlig er det et must for meg å stikke nedom det største vintage markedet de har der som ligger nedi en kjeller, som du kan lese mer om her! (Brick Lane vintage market på kartet) Ellers har Rock it vintage alltid mange skatter og Beyond retro.

 

 

Men mest av alt er det livet som lokker (og maten…)..

 

<3