BERLIN ON FILM

Berlin har virkelig levert denne gangen. Jeg var der for noen år siden og ble ikke helt frelst, sikkert mest fordi vi bodde i et område som var litt for langt unna restauranter, barer og der alt egentlig skjedde. Denne gangen bodde vi imidlertid i Prenzlauer Berg i Oderbergstrase og vi var virkelig midt i smørøyet. Leiligheten var plassert i et område med alt du trengte av cafeer, restauranter og vintage – og ikke minst var det lett å komme seg rundt derfra. Utgangspunktet for turen var ikke sightseeing, siden vi hadde vært der før – men bare det å ha en liten ferie uten stress og mas.

Det syntes jeg virkelig Berlin var et perfekt sted for.

*

Stedet vi bodde på heter Brilliant Apartements Berlin og jeg kan med hånden på hjertet anbefale dette nydelige stedet. Vi booket en leilighet med kjøkken, stue, stort bad og soverom og vi kunne ikke vært mer fornøyd. Neste gang vi drar tilbake vil jeg faktisk sjekke om dette stedet er ledig først, for det var et utrolig deilig sted å bo. Merk bare at om du drar på en søndag så er kontoret stengt (noe vi  ikke hadde fått med oss) – så skal du legge bagasjen igjen om du har et sent fly hjem så er det best å lage en avtale om det i forkant. Men alt ordnet seg og vi var happy campers i byen hele dagen, uten bagasje.

*

 

*

Rett utenfor døren er også “Krone Cafe” som serverer den beste frokosten, men som desverre også er kjent for nettopp det. Skal du få bord må du komme veldig tidlig i helgene, eller dra på en hverdag – men vel verdt ventetiden om du kommer på et litt ukurant tidspunkt.

*

*

I området er det også utrolig mange gode restauranter. Første dagen dro vi innom Restaurant Oderberger som serverer utrolig god (og moderne) tysk mat. Litt dyrere kanskje enn veldig mange andre i området, men vel verdt det.

*

*

Og Umami som serverer helt fantastisk vietnamesisk mat.

*

***

*

<3