CORTINA ON FILM

Det er rart med det, man kan være så stresset man bare vil, sliten av å sørge for at hverdagen går opp, programmet følges og at alle er blid og fornøyd – men idet man kommer ut i litt frisk fjelluft glemmer man liksom alt. Skuldrene senkes, smilet kommer frem, og når skiene i tillegg tas på er kanskje lykken komplett . Siden jeg utelukkende overlever vinteren på de skidagene jeg klarer å presse inn i januar og februar har lykken vært særlig stor siden turen endelig gikk til Dolimittene, nærmere bestemt til Cortina i Italia. Så her er aldri en så liten guide til dette fantastiske stedet, om du skulle være så heldig å forville deg ut på en alpetur hit.

Er det en ting som stikker seg særlig ut med Cortina er de vakre bygningene og den karakteristiske arkitekturen, med store villaene med tilhørende smale lange balkonger. Ikke minst de vakre, stilige italienske kvinnene som ser ut som en million kroner. Noe som kanskje ikke er så langt fra sannheten. Samtlige gikk rundt i store pelser og hatter med barn ved siden av kledd opp i Gucci og Burberry . Det var med andre ord et veldig fascinerende syn og var en så utrolig gjennomført by. Safe to say så shoppet jeg ikke en øredobb engang, men opplevelsen ble virkelig ikke noe dårligere av den grunn.

De første to dagene hadde vi bestilt guide, noe jeg kan anbefale på det sterkeste. Det gir en helt unik opplevelse.

 

 

Her fikk vi oppleve naturen på det vakreste helt alene, nesten på toppen av høye fjell på 2700 meter med nydelige nedrenn. Det skal sies at vi var litt uheldig med snøen, for sist snøfall var for tre uker siden. Men med solen høyt på himmelen, fjellene godt omkrenset og lange, bratte nedrenn så er det vel ingen som klaget, langt ifra. Turene var rett og slett nydelige.

 

Siste dagen kjørte vi i skianlegget, det er enkelt å komme seg til og fra de ulike anleggene og utsikten er helt utrolig vakker. Her kommer en fort opp på luftige 2700 moh med lange nedrenn.

Som alltid kan italiensk vin og mat anbefales og vi hadde to særlig gode opplevelser på Il Vizietto di Cortina og restauranten Hotel Cortina. Sistnevnte er nevnt de siste årene i Michelin guiden og levde opp til anbefalingene overalt. Det skal og sies at du bør reservere plass da antall folk i helgene hoper seg fort opp i byen.

Det skal sies at det ikke fins så mye av den klassiske afterskien som vi her hjemme er vant med, i Cortina drar italienerne hjem først og skifter før de drar ut i sekstiden til en bar hvor de blir til rundt 21-21:30, og særlig var det liv på La Suite Wine Bar & Aperitivi og i området rundt vinbaren Enoteca Baita Fraina.

Så om du er på utkikk etter en litt spesiell opplevelse kan Cortina uten tvil anbefales, og er man så heldig å få litt pudder i tillegg er dette et helt magisk sted!

<3