FAVORITTBØKENE VÅRE I 2020

2020 var både et stille og stressende år, men var det én ting jeg fant utrolig komfort i, så var det å lese bøker. Det å sette seg ned med en god bok gir en indre ro, og jeg syntes det var utrolig deilig å kunne leve meg inn i andres liv og verdener, spesielt siden 2020 var et eneste stort rot. Jeg leste en haug med bøker i 2020, og her kommer noen av favorittene! * Innlegget inneholder reklamelenker 

Bøker for selvutvikling

Atomic Habits 

En bok om hvordan bygge gode vaner, og gi slipp på de dårlige. Forfatteren går gjennom hvorfor du ikke får gjort det du ønsker å gjøre i hverdagen, og hvordan lage gode rutiner og systemer som tilrettelegger for en produktiv hverdag. Målet er ikke at en skal endres på en dag, men at små endringer vil gi stor avkastning over tid. Anbefales til alle som ønsker en mer strukturert hverdag. Kan kjøpes her. 

How to be yourself

En bok til alle introvertene der ute! Denne boken er full av research rundt sosial angst, historier og tips til hvordan man kan både utvikle seg, men også leve med sjenertheten sin. Boken er skrevet på en enkel og forståelig måte, og er relativt lettlest. Kan kjøpes her.

 

Romantikk

Call Me By Your Name

2020 var første året jeg utforsket bøker innenfor romantikk. Vanligvis går jeg for krim eller bøker innenfor selvutvikling. Det som endret gamet var da jeg leste Call Me By Your Name, om virkelig bare er en helt nydelig bok. Den handler om en amerikansk student som skal bo hos en italiensk familie over sommeren, og det utvikler seg en romanse mellom studenten og sønnen i huset. Boken har en poetisk skrivestil og skildrer nydelige italienske omgivelser – en bok som får tankene over på noe annet enn dagens covid-situasjon. Vi har skrevet om boken tidligere, du kan lese mer her. Kan kjøpes her.

Beach Read

Dette er en lettleselig og humoristisk bok som handler om en jente som reiser ut til farens sommerhus, hvor hun her møter en gammel bekjent fra college. De hadde aldri en god tone, men skal bo som naboer hele sommeren. De er begge forfattere, men skriver helt forskjellig sjanger. De har dog noe til felles – de sliter med skrivesperre. De bestemmer seg for å ta på seg en utfordring – de skal skrive en bok innen hverandres sjanger. Over sommeren blir det så klart romantiske følelser. Ønsker du en enkel, men koselig bok er denne å anbefale. Kan kjøpes her.

Krim

I’m Thinking Of Ending Things

Her er vi inne på favorittsjangeren – krim/thriller/skrekk. Denne boken handler om en jente som skal besøke kjæresten sin familie på et avsidesliggende gård. Jeg skal rett og slett ikke forklare denne boken så mye dypere, men jeg kan si at ting skjer, det er forvirrende, man sitter igjen med så mange spørsmål, men den er SÅ bra. Psykologisk thriller på sitt beste spør du meg. Noen har kanskje fått med seg Netflix filmen, men her vil jeg virkelig anbefale boken over filmen! Kan kjøpes her.

Pretty Girls

Denne boken er en klassisk thriller. For 20 år siden forsvant hovedpersonens eldste søster, som aldri ble funnet. Nå har en ny jente forsvunnet, og det er mange spørsmål om forsvinningene har en sammenheng. Her er det mange hemmeligheter som blir avdekket, og det skal sies at denne boken har høyt tempo fra start. Boken holder spenningen hele veien gjennom. Det skal dog også sies at denne boken kommer meg en haug advarsler – dette er en svært grafisk bok som blant annet beskriver seksuell vold i detalj. Anbefales absolutt ikke dersom dette er noe man er sensitiv til. Kan kjøpes her.

Skjønnlitteratur

A Little Life

Åh, hvor skal man i det hele tatt begynne med denne boken? Jeg visste absolutt ikke hva jeg gikk til da jeg leste denne, og den knuste hjertet mitt på nytt og på nytt. La meg bare si at denne boken ga meg tårer. Boken handler om 4 venner og deres liv i New York. Det er spesielt en av disse guttene som har hovedfokus i boken, og vi får et innblikk i hvordan livet hans er sterkt påvirket at barndommen og hvordan han har blitt behandlet gjennom tiden. Boken handler om vennskap og kjærlighet, men igjen – her er det en liste med advarsler. Dette er på ingen måte en hyggelig bok, og kjenner man at man vil lese en bok som gir litt escapeism og en pause fra livets dritt, så er dette absolutt ikke den boken. Vil informere om at denne har advarsler som vold, seksuell vold, selvskading og overgrep. Man lurer kanskje på hvorfor man på noen som helst måte ønsker å lese denne, men jeg ble så investert i denne boken og dens karakterer og selv om det virker som om ingenting ender godt, så beskriver den likevel uendelig vennskap og kjærlighet på en nydelig måte. Kan kjøpes her.

The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Denne boken er så utrolig artig! Boken handler om eldre, glamorøs Hollywood stjerne som har bestemt seg for å dele hemmelighetene og skandalene fra LA-tilværelsen fra 50-tallet til i dag, og boken fortelles gjennom hennes 7 menn i Hollywood. Boken holder spenningen hele veien – jeg koste meg så mye med denne! Kan kjøpes her.

Jeg innså når jeg skrev dette innlegget at jeg fant det utrolig vanskelig å skrive gode beskrivelser av disse bøkene. Dersom du finner noe av interesse, så vil jeg anbefale å søke opp bøkene for enda mer informasjon! En bok kan virkelig gi så mye glede, og spesielt slik verden er i dag så kan det være deilig å stikke litt av til en annen tilværelse.

Har du noen boktips til oss? <3