HVORDAN NÅ MÅLENE DINE FOR 2021

Nytt år, nye muligheter?

Vi kjenner kanskje alle på den deilige følelsen av en ny start når nyåret kommer og kanskje spesielt nå ettersom 2020 var tidenes drittår. Vi elsker å sette mål – det gir et bilde av hva man ønsker å oppnå gjennom året som kommer, og er en god hjelp for å holde motivasjonen oppe. Det som ofte skjer med nyttårsforsett er at man er supermotivert første måneden, så har man en tendens til å falle tilbake i gamle spor og målene er glemt. Vi ønsker gjerne å dele våre tips for hvordan sette mål, samt hvordan man best mulig kan nå de!

Hva ønsker du å oppnå?

Før man bestemmer seg på årets mål er det lurt å tenke gjennom hva man faktisk ønsker å oppnå. Hvor vil du være i desember 2021? Ønsker du å ha oppnådd en spesifikk ting, eller ønsker du å ha gode rutiner? Dette er veldig personlig, så bare du kan svare på dette!

Jeg deler målene mine opp i katergorier. Eksempler på kategorier kan være følgende: Helse, jobb, hobby, life, skole og finansielle mål. Jeg prøver å holde meg til 1-3 mål per kategori. For meg er det da lettere å vite hva jeg skal fokusere på, enn å spre meg for tynt.

Målene må være målbare

Det er veldig lett å si til seg selv at man skal trene mer eller spise sunnere. Da er det også lett for at det flyter ut etterhvert som tiden går. Det er derfor viktig at man har mål som er konkrete. Vi kan komme med noen personlige eksempler. I fjor hadde jeg som mål å ha 70 registrerte treninger på Sats gjennom året. i 2021 har jeg mål om å trene 2x hver uke. Dette gir meg veldig oversikt. Jeg har også som mål om å gå en fjelltur en gang i måneden, i motsetning til å ha som mål å gå mer tur.

Et annet godt eksempel som jeg har gjort tidligere er å sette meg ut mål om å klare å lage fire skikkelig gode retter. Da har jeg gjerne terpet på dette noen ganger i løpet av et halvt år, og finjustert oppskriften etterhvert – da har du alltid en go-to rett dersom du får gjester på besøk.

Sist, men ikke minst – skriv ned målene dine – og les gjennom de i ny og ne!

Sett realistiske mål

Det er ingenting som er så demotiverende som å sette skyhøye mål og videre ikke føle at man strekker til. Sett heller mål som er oppnåelige. Husk – man trenger ikke være perfekt, her er det bare snakk om å utvikle seg! Som eksempelet over – for min del er det greit å ha som mål å trene 2x uken, det er jeg fornøyd med. Hadde jeg satt målet om 4x uken, så vet jeg med meg selv at jeg ikke hadde nådd det. Det viktigste for meg er regelmessig aktivitet for kropp og sjel.

Et godt system og gode rutiner 

Hvilke rutiner må du ha for å nå målene dine?

For min egen del har jeg kjøpt meg en almanakk som jeg får full oversikt over ukene som går, da er det lettere å holde styr på tingene jeg må få gjort både på jobb og hjemme – i tillegg til at jeg begrenser tid på mobilen for å sjekke diverse livsstilsapper.

For min del har jeg et ønske om å stresse mindre og leve mer i nuet. Målene mine for året er da å meditere daglig, gå en fjelltur månedlig og jeg har lagt opp gode rutiner for å unngå prokrastinering som skaper stress. Gode eksempler på dette er å lage skriftlige lister, den følelsen når du sjekker av tingene du skulle gjøre på slutten av uken er forresten helt magisk.

Ønsker du å skrive en bok i 2021? Da kan du eksempelvis sette av en fast dag i uken hvor du i ro og fred kan gjøre dette.

Vær konsistent

Hver tredje måned – gå tilbake å sjekk på målene dine. Hvordan går det så langt, har du jobbet aktivt for å nå målene? Dersom du er ekstra engasjert kan det også være kjekt å lage 1 måneders, 3 måneders eller 6 måneders mål for å bygge oppunder årets hovedmål. Kanskje innser man også at man har helt glemt målene sine, da kan det være greit å bli minnet på disse. Og husk – det er helt i orden å endre målene sine. Vi endrer oss gjennom et år, og kanskje har man noe på listen som ikke er så relevant lengre, eller man ønsker å tilføye noe. Det er helt opp til deg!

 

2021- La oss alle gjøre dette til vårt år! <3