Ingrediensene som forsinker aldring

Aldringstegn. Helt uunngåelig og ja, litt kjipt å oppleve. Det er likevel endel av livet og en god del kommer av at vi smiler og ler mye, noe som vi virkelig ikke skal legge skjul på eller skamme oss over. Vårt mantra er å eldes med stil, tenk heller litt ekstra over hva du bruker på huden din og smil – masse!

Vi vet at det er viktig å ta vare på huden for å forsinke fine linjer, rynker og pigmentflekker, men det vi kanskje ikke vet er hvilke hudpleieprodukter vi må velge for å gjøre dette. Vi vet gjerne at vi må fjerne sminke, rense og gi fukt, men vet du hvilke aktive ingredienser som er med på å forebygge aldring av huden? Gener spiller så klart inn på hvordan huden eldes, men vi kan gjøre noen grep som forsinker de ytre tegnene på aldring.

Solkrem: Dette er så viktig, og vi kan ikke få sagt det nok. Husk å bruke solkrem hver dag, selv når det ikke er strålende sol. Det sies at 80% av aldringen vi ser kommer fra ytre faktorer, hvor UV-stråler fra solen gjør den største skaden. Det er ikke vits å bruke mye tid og penger på en god hudpleierutine dersom man ikke beskytter huden for solen. Vi anbefaler en fuktighetskrem med solfaktor hver morgen, og husk at du trenger en god mengde produkt for å få tilstrekkelig beskyttelse.

Obs: De neste produktene inneholder aktive ingredienser og skal man bruke disse er det spesielt viktig å bruke solkrem. Disse produktene kan gjøre huden mer sensitiv til sol, og er man ikke ordentlig beskyttet kan dette være skadelig for huden din. Dersom du har sensitiv hud vil vi anbefale å teste ut produktene på et lite område først, og gjerne begynne med 1 gang i uken. 

Retinol: Dette er en høy konsentrasjon av Vitamin A som øker hudens naturlige cellefornyelse. Dette vil si at det fjerner døde hudceller, minsker fine linker, rynker og pigmentflekker, hjelper mot uren hud og generelt gir huden mer glød. Man kan få reseptbelagte kremer med Retinol, men det finnes mange merker som har denne ingrediensen – jeg bruker The Ordinary sin versjon.

Vitamin C: Vitamin C er full av antioksidanter og er en super ingrediens både for aldring, pigmentflekker og for trøtt hud. Gusten hud kommer gjerne av mangel på sirkulasjon og døde hudceller. Vitamin C blir som en eksfoliering av huden og vil dermed fornye huden og gi en flott glød. I tillegg hjelper det med kollagen i huden, og vil derfor bidra til å holde huden elastisk og spenstig. Obs: Vitamin C skal ikke brukes sammen med retinolprodukter, Niacinamide eller AHA/BHA syrer.

Skrubb/peel: Som nevnt er det viktig å fornye hudcellene for at huden skal holde seg frisk. Bruk derfor enten en fysisk skrubb en gang i uken (husk å bruke lette bevegelser slik at du ikke skader huden) eller bruk en kjemisk skrubb, eksempelvis en AHA/BHA peel, salicylic acid eller glycolic acid.

Rens og fukt: Det er så klart viktig å rense huden og gi masse fukt! Velg produkter som passer din hudtype, enten du har fet hud, kombinasjon eller tørr. Husk også at huden din kan være dehydrert, som ikke nødvendigvis er det samme som tørr.

En sunn hverdag: Sunn og frisk hud begynner innenfra. Ha et sunt kosthold, drikk mye vann, få nok søvn og hold deg i aktivitet. Prøv å unngå å røyke, store mengder alkohol og stress. Vi vet at dette kan være vanskelig og ingen forventer at man skal være perfekt, vi er bare mennesker. Men en sunn hverdag vil føles bra på mange måter, og det vil gi overskudd. Vi får alle gjøre det beste vi kan, men det er selvfølgelig lov å kose seg!

<3