INSTA FAVORITTER – INTERIØR

Det siste året har jeg brukt mye mer tid på interiør enn hva jeg har gjort tidligere. Det har plutselig blitt veldig viktig for meg. Det har kanskje sammenheng med at jeg er mer hjemme nå siden jeg har en liten en her – og derav mer tid til å irritere meg over tomme vegger og manglende system på de tingene jeg faktisk har hatt. Når vi kjøpte vår nye leilighet i 2017 valgte vi nemlig å begynne litt på scratch og ikke ta med alt vi hadde fra tidligere som vi verken hadde behov for eller var glad i.

Det hadde seg nemlig slik at når jeg kjøpte min første leilighet i 2013 så glemte jeg å sette av penger til møbler. Livet i kollektiv som student var vel heller ikke tiden for å kjøpe seg opp på innbo, så jeg ser i ettertid at det nok ikke var helt gjennomtenkt fra min side. Så når min far stod i den tomme leiligheten min etter overtakelsen og spurte hvordan jeg skulle få råd til en sofa, så ble jeg litt paff rett og slett. Særlig siden sofaer pleier å være ganske dyre og jeg hadde ingen noen steder å sitte i verken stuen eller på kjøkkenet. I stedet kjøpte jeg fire billige hagestoler på impuls som skulle stå på terrassen. Noe som var en dårlig beslutning. Der satt jeg da i stuen min, med fire hagestoler som egentlig var ganske vond å sitte på. Det ligger til historien, som du sikkert skjønner, at min far lånte meg penger til en sofa. Resten hentet jeg ukritisk fra finn.no og min mor fikk en anledning til å kvitte seg med det hun ikke trengte (les ikke likte).

Når vi kjøpte vår nye leilighet i 2017 lovet jeg derfor meg selv at jeg ikke skulle ta med alle møbler jeg hadde handlet på impuls eller arvet men som ikke passet inn, med mindre de var kommet for å bli. Jeg tenkte det heller var bedre med en litt luftigere leilighet enn en leilighet overfylt med ting man egentlig ikke liker. En filosofi som idag har gått over på de fleste områder i livet mitt. Prosjektet mitt innser jeg har tatt litt tid, men endelig er leiligheten ferdig og det har blitt et hjem. Fylt med rare ting jeg har funnet underveis og som jeg virkelig er glad i.

Det siste året har jeg altså fått ånden over meg brukt litt tid på å finne inspirerende kontoer på insta. Så her kommer noen av mine favoritter. Som du sikkert skjønner er jeg blitt en plant lady, men jeg digger det.

@urbanjungleplant

@lonnymag

@apartementtherapy

@dabito

<3