NORSKE MERKER VI SKAL VI VÆRE STOLT AV

 

Når vi skroller nedover på instagram er det ikke sjeldent vi kommer produkter fra de store motehusene, som gjerne går igjen i flere av kontoene til de store influenserne, enten de er skandinaviske eller amerikanske. Vi snakker Gucci, Prada, Hermes. Det er hvertfall slik for vår del, enten det er flotte vesker (som vi ikke har råd til) eller fete sko (som vi heller ikke kan ta oss råd til haha). Men det kan hvertfall være lett å glemme at vi har så mange flotte norske merker her hjemme som vi virkelig kan være stolt over, og som burde vært i feeden vår i mye større grad. Ikke minst har vi tross alt skaper fult av skatter fra vakre norske merker opp gjennom årene, som vi aldri vil klare å kvitte oss med – som denne kjolen fra ByTimo på bildet, som ble tatt for noen år siden (av Stine K. Nash).

Så vi gir en liten gjennomgang av noen av våre nydelige norske favoritter, som vi helst skulle hatt hele garderoben full av, og som fortjener litt ekstra oppmerksomhet skal du først kjøpe deg noe nytt nå til våren.

Envelope 1976 – Å herlighet, dette merket er drømmen. Virkelig. De har en klassisk og minimalistisk stil som vil vare for alltid. Vi ville nok brukt de fleste plaggene, til enhver anledning. Så vi kan ikke annet enn å hylle kvinnene bak.

Holzweiler – Hvem har vel ikke fått med seg dette merket? De har alltid plagg som trender og de er hele tiden på utkikk etter å gjøre noe nytt. De har en clean og kul stil, som funker når som helst, hvor som helst. Merket er etablert av søskenparet Susanne og Andreas Holzweiler,  med Maria Skappel Holzweiler som den kreative leder.

FWSS – Dronningen av klassiske stand out pieces gjennom sesongen. Denne sesongen er det flus av minimalistiske plagg, som vi fint ville passet inn i garderoben vår.

IBEN – Merket er etablert av Anh-Marthe Storheil i 2014. Hovedpersonen selv har en imponerende karriere, og vi elsker de klassiske klærne – med sine kule snitt og spesielle detaljer.

Tom Wood – ble etablert i 2012 av designeren Mona Jensen og selger klassiske, tidløse og kule smykker og klær. Dette er definitivt en favoritt da alle plagg og smykker går så utrolig fint sammen.

T-Michael – Denne skredderen/designeren/kunstneren lager de fineste klærne,  med helt nydelige detaljer. Minimalistisk og tidløse snitt.

Norwegian Rain – Etablert av T-Michael og Alexander, med fult fokus på regnkåpen. Et must til garderoben (hvertfall om du bor i Bergen), og et snitt for enhver smak.

ByTimo – Vi har ikke særlig mange romantiske elementer i stilen vår til vanlig, men det er ett eller annet med By Timo som gjør at vi vil hive på oss nydelige kjoler og vakre topper til enhver anledning. Snittet, kvaliteten og fargene gjør plaggene helt unik og uunnværlig, og vi har flere hjemme vi aldri vil klare å selge videre.

Kaibosh – Dette er en klar personlig favoritt da vi har en håndfull sollbriller og lesebriller fra merket. De har en utrolig kul vibe og prisene er utrolig i brille-verden. Så definitivt verdt et besøk om du vil ha et par rimelige kvalitetsbriller i fet design, eller om du vil ha muligheten til å kunne veksle på flere briller for å variere antrekkene dine. Nettsiden finner du her!

 Knust Porselen – Anniken Jørgensen sitt flotte og bærekraftige merke. Vi digger kvinner som jobber hardt for å gi forbrukerne et godt grønt alternativt, som i tillegg er stilrent og moderne.

Oleana – Oleana er et familieselskap som ble startet i 1992, og for oss føles det som om de alltid har vært der. Merket er en hyllest til farger, og klærne eksklusive og tidløse. Vel verdt investeringen med andre ord. Ikke minst er det verdt å ta seg en tur til fabrikken i Ytre Arna, hvor du kan følge prosessen fra garn til ferdig prosess, og avslutte besøket på den nydelige kafeen deres.

Sjekk ut nettsiden her!

<3