SHOPPESTOPP 2021

Vi har vel alle kjent på følelsen av å ha et klesskap fullt av klær, men likevel føle at man ikke har noe å gå med. Dette skyldes ofte av overveldelse – man har veldig mange plagg å velge mellom, men er det faktisk plagg du liker og føler deg bra i? Eller har du mye i skapet ditt som du ikke bruker og liker, og derfor blir “støy” når du skal prøve å finne et antrekk?

Vi i VILT har hatt en skikkelig opprydding i julen. Her har virkelig både klesskap, sko, vesker og skjønnhetsprodukter fått gjennomgå. Det er veldig deilig å kunne åpne skapet og faktisk finne tingene du elsker! Da er det også kjekt å kunne nyte det nye ryddige skapet, og hvis man ønsker å bringe noe inn igjen så skal det være med intensjon. Ikke tilfeldige impulskjøp som vi “måtte” ha fra januarsalget. Og for all del – salg er helt supert, men det fører ofte til mange unødvendige kjøp. Vi skal derfor ha shoppestopp de første månedene av 2021, og da spesielt med fokus på “fast fashion”. Vi vil gjennom vintermånedene bruke de klærne vi har, og ønsker vi noe nytt så må det være kjøpt brukt.

Vi har flere grunner for shoppestoppen:

Tid: Shopping er tidskrevende. Enten man titter i butikker, eller om man scroller i timesvis på nett. Vi er begge skyldig i å bruke mye tid på nettbutikker, og dette er definitivt tid man kan bruke til andre og hyggeligere ting.

Mindre forbruk: Det er ingen tvil om at vi i dagens samfunn har et enormt overforbruk. Vi har et stort fokus på at vi selvfølgelig ønsker at en skal kjøpe mer brukt, da det både er bedre for miljøet og plaggene ofte er av bedre kvalitet. Det er skremmende enkelt å klikke med seg noe fra nett, og plutselig er det i postkassen din. Billige plagg, enkel levering og lett tilgang gjør at det er enkelt å konsumere.

Økonomi: Det er ingen tvil om at det er noen penger å spare på å ikke shoppe! Kanskje man ønsker å spare til en reise når restriksjonene letter, en god middag eller sette på fremtidskontoen.

Mindre ting, rett og slett: Det er noe veldig deilig med å eie litt mindre ting. Man føler at det gjør en litt friere, det er mindre å rydde og man er litt klarere i hodet. Målet vårt en kvalitet over kvantitet.

 

Er det noen som ønsker å være med, så er du mer enn velkommen! Vi kommer til å oppdatere innimellom, så tar vi en gjennomgang på the good and the bad.

Dette blir spennende – velkommen 2021!