SOMMERENS BESTE ANTI AGE

Først må jeg vel kanskje si at jeg ikke liker ordet “anti age” – for det er så negativt ladet. Som om det skulle være så ille å bli litt eldre. Jeg skal likevel ærlig innrømme at jeg nødvendigvis ikke blir hoppende glad av en stadig tilkomst av smilerynker. For det ser nesten ut som det er en trend for tiden, og siden jeg er fylt 33 tror jeg ikke den trenden vil snu med det første. Samtidig er de jo nettopp rynker som kommer av at jeg smiler masse – og det ville jeg jo aldri ønsket bort uansett.

Er det en ting jeg likevel er utrolig glad for at jeg har holdt meg til i veldig mange år, så er det mitt solkrem regime. For det er virkelig blitt det, nettopp fordi jeg vet at det har gjort en stor forskjell for huden min. Jeg bruker faktisk faktor femti nesten hver dag, og det er uendelige grunner for det. Først og fremst fordi det minsker risiko for hudkreft, men det er også det beste anti age (…) produktet du finner på markedet. Hver eneste dag utsettes nemlig huden for UV-stråler og forurensning, som igjen kan fremskyve fine linjer og gi prigmentflekker i huden over tid. Slik beskyttelse finner du imidlertid ikke i andre produkter som står i skapet på badet som i serum, øyekrem, dagkrem o.l.

For å beskytte mot solens stråler er det derfor lurt å bruke en solkrem som beskytter både mot UVA- og UVB stråler. Solkrem som beskytter mot førstnevnte beskytter også mot de UV strålene som påvirker hudens aldring på sikt, som kan resultere i tidlig aldring i huden. Solkrem som beskytter mot UVB stråler vil kort fortalt forhindre at vi blir solbrent. Mer om UV-stråler kan du eksempelvis lese om her.

Jeg har brukt denne fra La roche Posay i veldig mange år og jeg er utrolig fornøyd. Den passer veldig godt til sensitiv hud og den tørker fint inn i huden på meg da den er svært tyntflytende. Ikke minst er den så liten og nett at den blir med meg over alt.

Et lite tips er å smøre godt på med solkrem, da dette gjør den store forskjellen – og husk at det er aldri for sent å starte.

Kos deg i solen!!