THE FOUNDATION GUIDE

Det å velge foundation kan være overveldende, det er så utrolig mye på markedet og det er umulig å teste alle. Vi har derfor laget en liten guide for å gjøre det litt lettere å velge. Dette er de vi har testet ut og kan anbefale, ut i fra hvilken look du liker!

The natural

Bare Minerals: Åh, vi har vel alle brukt Bare Minerals gjennom tidene? Dette er fremdeles et av våre favorittmerker når det kommer til hudsminke, nettopp fordi resultatet er så naturlig. Jeg syntes likevel produktene gir god dekkevne og varer lenge på huden. Vi har prøvd både pudder, flytende og stick foundation gjennom tidene, og det er sistenevnte som har plass i sminkevesken min nå for tiden.

YSL Touche Éclat: Du er gjerne kjent med Touche Éclat concealeren? Dersom du liker veldig naturlig dekkevne kan foundationversjonen av denne være noe for deg. Den glir inn i huden og gir et sømløst resultat, men dekker også da lite.

Idun Minerals: Denne trekker lett inn huden og varer lenge selv om den ikke er så dekkende. En av de mest positive sidene er at den ikke blir flekkete utover dagen. Den har vært på plass i sminkevesken til Lisbeth i den senere tid og vi har skrevet om den tidligere også her. Med denne får du et veldig naturlig look, men avhengig av hvor dekkende du vil ha den så må du gjerne fylle litt på utover dagen.

The medium

IT Cosmetics CC Cream: Denne har jeg hørt veldig mye om tidligere, og har derfor lenge hatt lyst til å prøve den selv. Den er markedsført som en CC cream, altså en color corrector og skal i utgangspunktet være lettere enn en foundation. Jeg var shook da jeg prøvde denne første gang, og siden det har det vært min nye favoritt. Den dekker utrolig bra, men uten at den blir for tung på huden. Jeg syntes den gir et utrolig flott og naturlig resultat, og den holder godt gjennom dagen. Den kan være litt klissete på huden til å begynne med, men jeg pudrer den alltid litt ned. Jeg vil si denne passer for både dere som ønsker et naturlig resultat, og for dere som liker litt dekkevne da man styrer dette ut i fra mengde.

The heavy

Fenty Pro Filt’r: Dette var hverdagsfoundationen min helt til jeg begynte å bruke IT Cosmetics, men jeg elsker fremdeles denne. Jeg vil si den er mer på den tunge siden når det kommer til dekkevne, men den holder på hele dagen, noe som var grunnen til at jeg elsket den. Denne er matt, og passer derfor godt om du har noe oljete hud og kan tenkes den blir litt mye dersom du har tørr hud. Denne finnes dog i et svært stort utall farger, så du vil mest sannsynlig finne din perfekte farge!

Estee Lauder Doublewear: Dette er en svært dekkende foundation, som også varer veldig lenge på huden. Denne er perfekt for spesielle events hvor du trenger god dekkevne og et langvarig resultat. Personlig blir denne litt for heavy for hverdagsbruk for meg, men dersom du trenger en foundation med god varighet kan denne være et alternativ. Det finnes en lettversjon av denne som jeg ikke har prøvd, men som jeg er nysgjerrig på.

 

<3