TIPS TIL Å SELGE BRUKT

Enten du vil selge klær på finn.no eller Tise, så er det noen tips og råd som er greit å ta med seg på veien før du begynner. Vi skal selv innrømme at vi bruker disse rådene litt om hverandre selv, så det kommer helt an på hvilke type profil du ønsker å ha når du skal selge klærne dine.

Location og lys
Det viktigste du må tenke på når du skal ta bilder av plaggene dine er at det slippes naturlig lys inn akkurat der du tenker at klærne skal henge, eller du selv skal stå. Da vil alle deler ved plaggene bli godt synlig slik at eventuelle mangler også kommer frem – da minimerer du sjansen for at kunden tror de kjøper noe helt annet enn hva de faktisk gjør. Når det er dårlig lys vil bildene dine også bli kornete eller gule, som kan gjøre potensielle kunder skeptisk til hvordan plagget egentlig ser ut i dagslys. I så fall er det lurt å ta ned temperaturen på bildene, slik at gulskjæret går bort.

Om du skal ta bilder inne er det derfor lurt å finne en en vegg i nærheten av et vindu som du kan henge klærne opp ved siden av, eller foran. Det kan også være et tips å plassere et større speil oppetter veggen ved vinduet, eller i et rom med god belysning, hvor du kan ta bilder av deg selv. Det er også lurt å at en lys bakgrunn uten for mye støy (nips, møbler, bilder o.l), slik at det eneste som kommer frem på bildet er klærne.


Tar du bildet utendørs anbefaler vi å gjøre dette midt på dagen, da det er best lys. Merk da at det er best om ikke solen skinner direkte på deg, men at det er overskyet. Ellers kan bildene fort bli overeksponert.


Styling

Som regel selges klær raskere dersom du viser bilder hvor du selv bruker plaggene. Da får kunden en god forståelse av hvordan klærne henger på kroppen og eksempelvis hvor lang plaggene er. Særlig er det et vanlig spørsmål at flere spør hvor lang en jakke eller blazer er. Dersom de kun henger på en henger kan det være vanskelig å vite. Skriv derfor gjerne hvor høy du er.

Beskrivelse

For at kunden skal få et godt helhetsinntrykk av plagget er det hensiktsmessig å gi en god beskrivelse av det du skal selge. Det kan derfor være positivt om du skriver hva klærne er laget av, hvilket merke det er, hvor gammelt plagget er, eventuell førpris samt understreke om det er noen merker eller flekker på plagget. Legger du ut klær uten at du deler bilder av hvordan det ser ut på kan det også være hensiktsmessig å måle plaggets bredde og lengde, samt at du gjør kjøper obs på om plagget er stor, normal eller liten i størrelsen.

Om du bruker mye Tise kan det også være fornuftlig å ta en film av plagget du skal selge.

Sett en fornuftig pris

Dersom prisen er riktig blir plaggene solgt raskere, men det kan gjerne være vanskelig å finne riktig pris. Det er derfor fornuftig å ta en runde på både Tise og Finn.no for å se hva lignende plagg blir solgt for, så du ikke ligger deg for høyt eller for lavt i pris. Husk også at dyre merker kan selges videre for en høyere pris enn klær fra fast fashion kjeder (så klart), men for sistnevnte må man fort svært langt ned i pris for at det skal videreselges – med mindre det er noe som trender der og da. Det er også en gode ide å trekke fra fraktkostnader i prisen din (50-80 kr), for det er totalprisen som fort blir viktig for kunden.

Spar opp en shoppingbuffer

Et godt tips er å sette pengene du selger for inn på en bufferkonto, som du igjen kan bruke til å kjøpe noe nytt/brukt for. Eksempelvis kan du laste ned Spiff eller Dreams, som begge deler funker utrolig godt for slike formål. På det vis får du et eget shoppingbudsjett som er separat fra resten av kontoene dine. Fortsetter du å både selge og kjøpe brukt vil du også merke at shoppingbudsjettet ditt blir vesentlig mindre over tid.

Lykke til!

<3