TIPS TIL DEG SOM VIL PÅ LOPPIS

Vi er jo faktisk godt i gang med årets loppis sesong – og jeg har allerede vært på flere. For dere som ikke har tatt dere en tur men er nysgjerrig så anbefaler jeg det på det sterkeste. Det er virkelig en god måte å gjøre noen gode kupp, handle med god samvittighet og finne virkelig unike ting som du gjerne vil beholde i veldig lang tid. Jeg kan nesten ikke stresse for mye hvor fornuftig det er å kjøpe brukt – og ikke minst gøy! Både jakken og vesken jeg har på meg her fant jeg på loppis og jeg har blitt så utrolig glad i de og bruker de nesten non stop for tiden.

Vær ute i god tid

Er det en ting som er sikkert så er det at alle godbitene går først, for nå er det ikke bare loppis entusiaster som kommer tidlig, men profesjonelle brukthandlere, bloggere, fashonistaer, møbelfanatikere og ja you name it. Så kom rundt når det åpner, da er du sikker på at du får en oversikt over det de har den dagen. Men mange steder innebærer dette også at du må dele plassen med en del andre som kommer, så det kan også være det mest stressende tidspunktet på dagen. Om du vil ha et mer avslappende tidspunkt å dra, så er det mot slutten (og da er det gjerne posesalg siste dagen).

Tenk over hva du går med 

Om du er på utkikk etter klær er det lurt å ha på deg et antrekk som du lett kan prøve andre klær over/ta av, som eks singlet, cardigan, evt skjørt o.l. Siden de fleste loppemarkeder ikke har speil lett tilgjengelig er det også lurt å spørre en venn / en av de frivillige om å ta et bilde av deg med mobilen, så får du et inntrykk av klærne om du er usikker.

Ha en liten ide om hva du er på utkikk etter

Om du vet hva du trenger eller som du tenker hadde vært kult å ha i hus så er det litt lettere å navigere deg. Alle loppiser har kategorisert tingene sine så om du er på utkikk etter elektronikk så er det bare å spørre om veien dit når du kommer. Da kan du gjøre deg ferdig med dine must med en gang og heller kose deg rundt etterpå med en kaffe i den ene hånden og en bolle i den andre 🙂

Se etter klassikere

Er det noe som jeg alltid ser etter så er det klassikere. Klassiske trench coats, saueskinnsjakker, blazere, hvite skjorte.. Ja du tar tegningen. Ofte er dette klær som har blitt laget for ørten år siden men er like rett i tiden idag og.

Se etter god kvalitet

På loppis gis det vekk så mye rart men veldig ofte kan man finne deilige ullgensre, kule jakker og flotte vesker i skinn som har kjempe fine kvaliteter og som selges for en super billig penge. Så sjekk alltid merkelappen (og styr unna polyester….).

Møbler

Når det gjelder eldre møbler så er ofte disse laget av skikkelig godt håndtverk og gode materialer, og gjerne fra 50-60 tallet. Se derfor vekk fra den græle fargen på den gamle stolen som lyser mot deg eller det nuppete stoffet og se heller på rammen – kanskje du kan få trukket den om? Vipps så har har du en skikkelig kul og moderne stol i stuen som skiller seg skikkelig ut. Men husk å regn inn kostnadene for å få den trukket om inn i totalprisen, så du ikke risikerer at det gode kuppet blir en dyr affære.

Ellers er et lite tips å sjekke etter små hull i stoffet som kan komme fra små dyr du ikke vil ha inn i stuen, eller møbler som har sopp på seg. Jeg så på to nattbord i teak en gang og sjekket heldigvis under dem før jeg betalte, for de var dekket i et hvitt belegg..

Ta med målebånd

Om du ser etter noe spesifikt på loppis, som eks en kommode, så er det lurt om du har de riktige målene med deg. Det kan gå litt fort i svingene når du er der, så da er det greit å vite at du faktisk har plass til møbelet du kaster deg over. Dette gjelder også plagg om du ikke orker å prøve eks skjørt eller bukser, med målebånd så vet du hvertfall cirka hvordan det vil sitte i midjen.

Finn deg en god skredder eller ta frem symaskinen 

Veldig ofte finner jeg super stilige plagg men som desverre ikke er min størrelse. Men ofte er plaggene så kule eller av så god kvalitet at det er verdt å kjøpe de og heller levere de inn til en skredder i etterkant for tilpasning. Jeg har gjort dette flere ganger og blitt så fornøyd. Om du får prutet ned et skikkelig fint skjørt til en 50 lapp så er det ikke verdens undergang å betale 400 for å tilpasse det – hadde du måtte kjøpt nytt kunne det fint kostet deg det tre dobbelte.

Ikke gå fra noe du vil angre på

Om du finner noe du liker skikkelig godt, så kan du være sikker på at noen andre har sett det samme som du har fem minutter etterpå.

Ta med eget handlenett

Vi tar en for miljøet her og 😉

Prut, prut, prut

Det gjelder å ikke være blyg. Jeg synes selv det er litt pinlig, men det er også en del av sjarmen og de som står og selger på loppis forventer også at du kommer til å prøve å kutte litt på prisen. Så det er bare til å skru på sjarmen og spørre om en litt bedre pris. Tenk på hva du synes selv det er verdt, og for guds skyld ikke kom med skambud – det provoserer mer enn det hjelper.. Men om du eks kjøper flere ting samtidig så er det en fin anledning til å spørre om en god pris samlet.

Kos deg!!

Mitt siste tips er å kose seg. De som selger står der frivillig og gjør det for en god sak, de har fylt opp stedet, har bakt godiser og generelt lagt ned en god innsats for å gjøre arrangementet så bra som overhodet mulig – og de er også forventningsfulle for dagen. Så kjøp deg kake og kaffe og småprat med hyggelige folk bak disken, og kos deg med kuppene og prutingen!

Lykke til!! 

 / Jakke vintage / bukse fra Stylein / t-skjorte gammel / veske vintage /

<3