VINTERENS REDNING

Det er en ny uke og tid for å teste ut en ny hjemmelaget ansiktsmaske, er du med?? Hvem trenger vel ikke et lite boost nå når kulden står på som verst og det snør sidelengs (eller sludder som her i Bergen)… Men det beste er at du mest sannsynlig har ingrediensene i kjøleskapet allerede! Masken er som den forrige, veldig enkel – men det er vel det som er poenget også, det skal ikke være så stress å lage til dette om kvelden. Denne gangen har vi brukt en klassisk hjemmelaget ansiktsmaske som består av avokado og havregryn som er helt perfekt for tørr hud nå på vinteren!

Advokado er helt nydelig for huden for så utrolig mange grunner. Først og fremst er den full av fete oljer som gjør huden myk og skal hjelpe mot fine linjer ved at den øker produksjonen av collagen i huden (som gjør huden fastere). I tillegg til at den inneholder antioksidanter som hjelper mot forurensning, som vitamin E og C som hjelper å reparere skadet hud. Avokado skal også ha anti-inflammatorisk effekt slik at den passer godt for rødblussende og sensitiv hud.

Havregryn er særlig bra for sin eksfolierende effekt samt antiinflammatoriske effekt, og særlig er havregryn bra for hud som kombinert/uren hud fordi den absorberer olje fra huden.  Havregryn vil ikke gi fuktighet til huden alene men legge til rette for det og derfor passer den godt med eksempelvis avokado – slik at ingrediensene spiller på lag. Men best synes vi den fungerer til å kvitte huden med urenheter og for eksfolierende effekt, noe en gjerne bør gjøre en gang i uken etter fylte 30.

(Og som med alle ansiktsmasker bør man egentlig teste ut et lite område på hånden først for å utelukke en allergisk reaksjon)       

   

Photo by Agata Create on Unsplash

Fremgangsmåte

Mos en halv avokado med en stavmikser om du har det, da blir masken mest mulig jevn og renner ikke like mye. Den andre halvdelen kan du ha på brødskiven dagen etter 😉

Lag en håndfull havregryn som anvist på pakken og kjøl den ned. Jeg pleier å hive litt vann og havregryn i en skål og ha en den i mikroen i 1 1/2 minutt.

Deretter blandes ingrediensene og moses gjerne en gang til sammen på nytt.

Ta på et tykt lag og ta en velfortjentpause i 15 minutter – så er både du og huden klar for en ny uke.

<3