GAVER MED SJEL

I disse gjenbrukstider, og fordi det er noe som opptar oss i stor grad, vil vi slå et slag for brukte gaver. Det er rart med det, men mange føler gjerne det er litt pinlig å gi bort en gave som har som har vært innom et annet hus først, uten at man har en særlig god forklaring på hvorfor. Men gaven behøver jo ikke være noe dårligere av den grunn, og kanskje den til og med er bedre enn noe nytt du kunne funnet!

Eksempler på dette kan være:

Photo by Alex Loup on Unsplash

Klær/smykker som du vet dine venninner ville likt som bare ligger å støver hjemme.
Fredag forrige uke hadde Lisbeth sin fantastiske kollega lagt en liten boks på kontorpulten hennes. Hun hadde sin siste dag før ferie og ville gi henne en liten oppmerksomhet siden hun snart skulle slutte. Oppi den lille boksen lå det et helt nydelig smykke. Hun sa at hun ikke hadde brukt det på lenge men tenkte på meg hver gang hun så på det i det siste. Smelt!

Barneklær som er lite brukt og uten skader.

Barneleker som dine egne barn er ferdig med, uten skader.
Særlig til barn bør være en lav terskel for å gi videre gaver som egne barn ikke lenger leker med. Det er jo det som er så nydelig med de aller minste, de tenker ikke over hvor mye leken kostet – så lenge den er gøy å leke med!

En gammel bok du vet din venninne ville elsket – og som du kan skrive en hilsen til inni. Pakk den inn med en rød sløyfe – så fint og så enkelt.

Kjøkkenredskaper du knapt har brukt men som er så god som ny. Var det noen andre som hev seg på juice trenden uten at den helt klarte å vare mer enn en måneds tid..? Yes..

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Hva med å plante noen fine blomster i en blomsterpotte som bare ligger ubrukt hjemme, eller kjøpe noen fine blomster som du setter i en vase du ikke bruker lengre?

Vet du om noen venner som skal ut å reise et sted du har vært? Her hjemme har vi alltid forskjellige reisebøker liggende, som noen andre fint kunne fått veldig godt bruk for.

Kokebøker. Det er ikke slik at gode oppskrifter går ut på dato. Har du en kokebok liggende hjemme som du føler deg litt ferdig med kan du være sikker på at en matglad venninne vil bli veldig glad for denne!

Julepynt som du ikke bruker selv men som du vet en venninne ville likt.

Vinflasker som blir liggende hjemme. Greit, dette er aldri er problem for oss – men det kan være noen opplever det..

<3