VINTAGE GUIDE: NEW YORK

New York har et uendelig utvalg av vintage- og bruktbutikker, og det kan være overveldene dersom man ikke vet hvor man skal begynne. Vi har derfor laget en guide til deg som er på vei til storbyen, slik at du har noen gode alternativer klare! Listen rangerer fra bruktbutikker til finere luksusbutikker slik at du finner det du leter etter. God shopping!

(Bilde, The Break)

Goodwill & Salvation Army: Disse finner man over hele New York, og det er ikke langt mellom hver butikk. Dette er typisk bruktbutikker, noe ala Fretex her i Norge. Disse er dog lite fancy, og du må lete gjennom mye før du finner skattene. For å unngå at det blir for overplukket fant jeg ut at det var best å gå tidlig på dagen, før det hadde vært altfor mange mennesker innom. Som nevnt må man må lete litt, men jeg har funnet så utrolig mye kult både på Goodwill og Salvation Army. Svært stort utvalg, og prisene er veldig gode! Ytterjakker ligger på mellom $10-$40.

L-Train Vintage: Butikkene No Relation og Urban Jungle går begge under kjeden L-Train Vintage, og her kan du virkelig gjøre gode kjøp. Butikkene kan virker noe overveldende når du kommer inn, nettopp fordi det er store butikker med ekstremt stort utvalg. Det er lett å finne de kule plaggene, problemet er ofte bare at det er så mange av de. Det er rett og slett vanskelig å velge. Disse butikkene er plassert både på Manhattan og Brooklyn, og prisene er utrolig gode. Her snakker vi kule jakker, strikkegensere eller hva med Levis jeans til rundt $10 – et virkelig kupp!

The Break: Ettersom jeg nevnte Brooklyn, kan jeg også nevne The Break. Her finner du et velplukket utvalg av vintage, og det vil være noe for alle. Butikken har både klær, smykker og noe interiør. Prisene ligger i mellomsjiktet, og det er mulig å sjekke ut nettsiden her. Ytterjakker ligger på mellom $50-$150. For vintageshopping i Brooklyn vil jeg generelt anbefale områdene Williamsburg og Greenpoint – her finner dere masse kult!

Beacon’s Closet: Dette er også en kjede som er gjennomgående i New York, så du vil finne den flere steder. Stort utvalg og veldig gode priser. Det er mye å se gjennom her, men plaggene er koordinert etter farge, så man finner det man ser etter noen lunde greit. Ytterjakker ligger på mellom $15-$65.

(Bilde, The Break)

Crossroads Trading: Her kan du både selge og kjøpe plagg, noe som vil si at du kan finne pene ting ettersom butikken faktisk har betalt for det. Butikken finner du både på Manhattan og i Brooklyn. Prisene vil varierer ut i fra hvilke merker og type plagg, men generelt en svært overkommelig prislapp.

What goes around comes around: Er du på jakt etter skikkelige luksusplagg kan denne butikken være noe for deg. Her finner du stort utvalg av merker som Chanel, Dior, Fendi, Hermès, Chloé og listen fortsetter. Dette er en svært pen vintagebutikk med spesielt utvalgte plagg og et stort fokus på vesker. Prisene er stive, men er du glad i vintage kan det vært kjekt å ta turen innom om så bare for å titte. Man kan også sjekke ut nettsiden her.

Vi håper dette ga deg litt ideer til steder å besøke dersom du skal ta deg turen til New York. Det er så uendelig med lokasjoner at man umulig kan kommentere på alle, men det er kanskje en god ting. Jeg måtte selv kjøpe meg ny koffert forrige gang jeg var på tur, nettopp fordi jeg konstant fant nye butikker og det ble et problem.

Lykke til med vintageshoppingen!

<3