VINTAGE GUIDE PÅ NETT

Vi har tidligere skrevet flere vintage guider til ulike byer, og fler skal det blir når verden åpnes igjen, men nå er det vel gjerne på tide å komme med vår vintage guide for butikker på nett. For det fins så utrolig mye bra der ute uansett hva du ser etter – men som også gjør at det kan føles litt overveldende å finne akkurat det du liker. Så denne er til deg, som sitter litt ekstra på nett for tiden, på let etter noen unike skatter.

Etsy

For de som ikke har vært borti Etsy før er dette en nettside som fokuserer på håndlagde ting og vintage (for at det skal være vintage må det være minst 20 år gammelt) og det fins opp mot 2 millioner selgere her. Fra der er egentlig mulighetene uendelige og det er neste bare å velge og vrake i det flotte utvalget som disse butikkene tilbyr enten det er nytt eller brukt de selger.

Horses For Courses

Denne butikken fra Tyskland har det nydeligste interiøret fra 50-60 tallet. Om dette er stilen du liker finner du uten tvil noe ekstra til hjemmet ditt som vil gi det lille ekstra du tenkte du manglet.

Safarina Dreams

Dette er ikke vintage, men vi kunne ikke la vær å tipse om denne butikken likevel. Hun selger helt nydelige nattkjoler og morgenkåper som er både romantiske og klassiske i stilen. Skal du gifte deg kan vi hvertfall love deg du vil finne deg en favoritt eller tre.

Shop Narro

Denne vintagebutikken er veldig populær og definitivt et sted du finner et plagg som er moteriktig akkurat nå, og i god kvalitet. Profilen er også så fin at den funker like godt som inspo som butikk. Et must om det passer klesstilen din. Du kan også sjekke ut hjemmesiden // Her

Braxae

Denne butikken er helt fantastisk og selger de mest ekstravagante vintageklærne du kan tenke deg. Om du har en greie for paljetter, og litt over the top – er dette noe for deg.

Persephonevintage

Denne butikken er også godt kjent og det er ikke så veldig rart – stilen er utrolig lekker og minimalistisk, i god kvalitet. Klærne er rett og slett helt fantastisk og fortjener et besøk av deg.

ShopDownhouse

En butikk som ikke har så mye, men så utrolig mye fint.

Fretex

Opp med hånden om du ble glad når fretex kom på nett? Da er vi tre – for på Fretex nettbutikk legges det ut så utrolig mye fint hele tiden. Følger du også @fretexfashion på instagram får du også et innblikk i hva som kommer, og det er ikke rent lite – i tillegg til masser av inspirasjon.

Finn.no

Finn.no florerer det av brukte klær, som gjerne kan være litt overveldende. Bare husk å dobbelsjekk med selgerne om klærne lukter, har flekker og evt hvor gammelt de er. Det er også lurt å sjekke ut andre annonser som en selger har lagt ut, har du funnet noe fint er det godt mulig samme person har lagt ut flere ting i samme stil.

Tise

Tise appen er så utrolig enkel å håndtere, vi har jo selv en profil der, men besøker også andre profiler ofte. Nylig kjøpte vi blant annet en nydelig smykkeskål som er hyppig brukt. Men om du venter en liten uke så legger vi ut våre favoritter på Tise neste søndag.

Sarandjules

På nettsiden Sarandjules finner du nydelige vintage plagg, stylet så utrolig fint. Uansett kan vi love deg du blir inspirert.  Du kan også følge de på @sarandjules hvor du kan drømme deg bort i deres verden.

Frøken Dianas Salonger

På frokendianassalonger.no finner du et godt utvalg av flotte vintage plagg, her finner du alltid mange flott skjorter og bluser, og ikke minst helt nydelige smykker.

Vibbvintage

Jentene bak vibbvitage.no har så mye forskjellig og fint at her er det definitivt noe for enhver smak, og hver fredag kan du glede deg til fredagsdropp! De legger også masse ut på @Vibb_vintage, slik at du blir fult oppdatert på de nyeste plaggene.

Asos Marketplace

Asos Marketplace fungerer på samme måte som Etsy, at det er flere små butikker samlet under ett. Her florerer det av stilige plagg og unike butikker så det er bare å starte letingen etter dine favoritter. Vi har bestilt herfra flere ganger før og har alltid blitt like fornøyd.

Beyond Retro

Beyond Retro har på samme måte som Fretex samlet alt på ett sted, hvor du kan søker etter spesifikke plagg – men i motsetning til eksempelvis Asos operer ikke nettsiden med små selvstendige butikker. Det kan derfor ta litt lengre tid før du finner plaggene du virkelig liker, men vel verdt tiden brukt om du finner noe.

<3