SERUM FOR 30-ÅRENE

Etter å ha rundet the big 3 0 har ikke bare livet mitt forandret seg drastisk, men også huden min. Plutselig fungerte ikke de produktene jeg hadde brukt tidligere like godt – fordi det krever rett og slett mer å hindre de små linjene dukker opp. Frustrerende? Ja. Bør jeg bry meg? Nei egentlig ikke. Det er jo endel av å bli eldre. Bryr jeg meg likevel? ja. Så derfor er det er jo ikke krise om jeg kommer over produkter som forsinker denne prosessen ørlite grann… Derfor har jeg leitet litt rundt etter anbefalinger for et godt serum for huden som vil hjelpe de som har passert den gyldne grense fra de stramme tyve til de ikke fult så stramme 30.

Serum er nemlig et must i enhver skjønnhetsrutine og flere har prestert å si at det nesten er viktigere enn hvilken hudkrem du bruker. Nå skal jeg ikke fastslå om det er riktig, men det jeg vet etter å ha lest meg opp på disse produktene er at de fungerer. Nettopp fordi de er konsentrert med gode ingredienser som raskt trekker inn i huden, en av grunnene til det er fordi de inneholder mindre fettstoffer som gjør de lettere å trekke inn. Serumene kan hjelpe mot pigmentering, gi fuktighet, roe ned inflamasjoner i huden og ha anti aging effekt – så det gjelder å finne det serum som passer best for din hud. Men siden huden kan ha behov for ulike hjelpemidler til ulike tidspunkt kan en gjerne ha et par serum med ulik mål i baderomsskapet. Eks kan en bruke de til ulike tidspunkt, eller at en eksempelvis bruker anti age rundt øynene og fukt i resten av ansiktet.

Serum bruker man etter rens og toner – og før ansiktskrem og solkrem.

Et klassisk anti age serum skal som regel hjelpe mot pigmentering og linjer/rynker og passer vel rimelig bra når en har bikket 30. Slike serum inneholder gjerne C-vitamin som skal styrke hudens kollagen – som gjør at huden vil kjennes fastere. Antioksidantene vil også jevne ut hudtonen og fungerer derfor godt mot hudpigmentering samtidig som den beskytter mot skadelige effekter fra UV-stråler. Eksempelvis er det veldig typisk å få flere pigmentflekker i ansiktet etter en graviditet eller når man blir eldre. Et C-vitamin serum vil derfor kunne hjelpe mot dette ved å jevne ut hudtonen, i tillegg til at det gir mer glød i ansiktet. Men det er viktig å bruke solkrem når en bruker et serum med c-vitamin siden huden blir mer ømfintlig for solen.

Jeg har prøvd Elixir sitt C – vitamin serum og er foreløpig veldig fornøyd med dette. I tillegg får det veldig gode anmeldelser overalt på nett. Du finner det her!

Ole Henriksen sitt Truth serum får også mange gode tilbakemeldinger og flere steder blir det omtalt som et kult serum. Jeg kjøpte det faktisk til min mor til jul og hun elsket det. Det finner du her!

Jeg må også tipse om SkinCeutical C E Ferulic. Jeg har imidlertid ikke fått sjans til å prøve det enda men ser at det blir anbefalt overalt. Det er imidlertid på den litt dyrere siden av serum som jeg har kommet over. Det er et sterkere antioksidant serum som blant annet inneholder 15 % L-Askorbinsyre, 1 % Tokoferol og 0.5 % ferulinsyre. Du finner det her!

<3