MIN KVELDSRUTINE

Nesten hver eneste kveld ligger jeg på sofaen rett før jeg skal legge meg og angrer på at jeg ikke gikk uten sminke akkurat den dagen. For å fjerne sminke er faktisk like kjedelig som å pusse tennene, barbere leggene eller ta på body lotion (forferdelig i-lands problem for øvrig..). Men de gangene jeg skipper rutinen gjør jeg meg egentlig bare en bjørnetjeneste.

Jeg har et aldri så lite skjønnhetsregime. Jeg har imidlertid holdt på med dette så lenge at det for lengst har blitt en vane, og det tar ikke særlig lang tid heller. Men jeg ser også at den delen som er viktigst for huden over lengre tid, er å få fjernet sminken og renset huden hver eneste kveld. Da har huden også et godt utgangspunkt for å ta til seg alle de gode ingrediensene i kremer, serum og oljer som smøres på i etterkant.

Det jeg har lagt merke til er likevel at det er mer fokus på hvilket serum du bruker, enn hvilken sminkefjerner som anvendes. I tillegg tror mange at det rekker med sminkefjerner, og da eventuelt forveksler en rens med en sminkefjerner – som en kjapt kan finne ut om stemmer dersom en etter å ha renset ansiktet fortsatt får sminke på håndkleet når man tørket ansiktet, eller bruker en bomullspad. Så jeg tenkte jeg skulle komme med tips til noen gode sminkefjerner og ansiktsrens.

Micellar water.

Disse produktene har vært på markedet i veldig mange år, men det er egentlig bare de siste årene jeg har sett at de har solgt mer av det her til lands. I tillegg virker det ikke som om så mange vet om denne typen sminkefjerner heller. Micellevann inneholder små olje molekyler som trekker urenheter og olje ut av huden, uten at huden blir tørr. De inneholder ikke alkohol blant annet og kan brukes helt alene slik at den passer bra om du skal ha den med på reise (du behøver altså ikke rense huden etter å ha brukt den). Den passer derfor også veldig godt til sensitiv hud.

For best resultat er det lurt å ta vann i ansiktet før du tar sminkefjerneren på en bomullspad – da kommer sminken lettere av.

Avene Micellar Lotion rensevann har jeg sverget til i flere år fordi den er helt fantastisk. Jeg slet lenge med å finne en sminkefjerner som faktisk fjerner all sminke og i tillegg ikke får øyne til å renne og hud til å føles oljete. Du får kjøpt den på de fleste apoteker.

Ansiktsrens

Jeg har brukt flere ansiktsrens gjennom årene men det er alltid noen som man alltid går tilbake til, nettopp fordi de er så gode.

Sensai Silky Purifying Milky Soap har jeg brukt en stund nå og jeg er veldig fornøyd. Den renser godt og huden føles fuktig etterpå, og pumpen gjør den veldig enkel å bruke. Den passer også særlig godt for tørr hud som er veldig bra nå på vinteren. Den skal også ta bort all sminke (men jeg bruker micellvannet først uansett).

Sensai Silky Purifying Milky Soap finner du her!

Lancome sin har jeg brukt av og på i åresvis nettopp fordi den renser så godt. Den gir et deilig skum som renser porene godt. Denne passer også for tørr hud. Den er drøy i bruk så den varer leeenge. Nå kan du finner den her! Det er likevel verdt å bemerke seg at Lancome kjører to ulike renser, hvor den tuben med blå stripe rundt er drøyere i bruk enn den med rosa.

<3