MIN RENSERUTINE

Siden ingen kan få nok av hudpleie, så tenkte jeg å fortelle litt om renserutinen min for de som lurte (og spør). Det skal sies at jeg har sensitiv hud så jeg bruker flere produkter med fokus på fukt. Likevel trenger jo huden mye fukt for tiden siden luften ikke gjør all verdens med hudens glød – så sånn sett er det bare å prøve i vei. Jeg er også veldig glad i å handle renseproduktene mine på apoteket for å sikre meg at produktene ikke inneholder kjemikalier som kroppen ikke har så godt av.

Micellar water

Å ta av sminken er faktisk den viktigste delen av en renserutine. Jeg er fortsatt helt avhengig av dette vannet som jeg bruker på en bomullsdott, men heldigvis varer de lenge og prisen er ikke så gale. Micellar water har jeg faktisk skrevet om tidligere og jeg håper flere har testet det ut:

Micellevann inneholder små olje molekyler som trekker urenheter og olje ut av huden, uten at huden blir tørr. De inneholder ikke alkohol blant annet og kan brukes helt alene slik at den passer bra om du skal ha den med på reise (du behøver altså ikke rense huden etter å ha brukt den). Den passer derfor også veldig godt til sensitiv hud.

For best resultat er det lurt å ta vann i ansiktet før du tar sminkefjerneren på en bomullspad – da kommer sminken lettere av.

Avene Micellar Lotion rensevann har jeg sverget til i flere år fordi den er helt fantastisk. Jeg slet lenge med å finne en sminkefjerner som faktisk fjerner all sminke og i tillegg ikke får øyne til å renne og hud til å føles oljete. Du får kjøpt den på de fleste apoteker.

Nå bruker jeg Bioderma sin som jeg hamstret inn når jeg var i Frankrike i sommer, og den er bare helt nydelig! Det er vel ikke så rart at den blir anbefalt av diverse kjendiser og modeller som farter verden rundt – for den funker faktisk skikkelig godt. Når våren kommer lover jeg å legge ut et innlegg om mine favoritter fra de franske apotekene – til dere som skal ta turen dit.

Ansiktsrens

Etter sminken er tatt av renser jeg alltid ansiktet i to omganger, først med et renseskum fra Avene deretter med en ansiktslotion fra samme merke. Da er huden helt klar for et serum og en ansiktskrem. Avene generelt er svært skånsom mot huden, men merk at som med slike rensekremer blir en ofte tørr i huden etterpå og det er derfor svært viktig å ta på ansiktskrem etter alle stegene er unnagjort.

 

For jevnlig skrubb brukes jeg også denne to ganger i uken etter jeg er
med renseproduktene som jeg nevnte over (og som jeg har skrevet om tidligere). Rudolph sin skrubb gir i tillegg masse fukt slik at den kan brukes både som en skrubb og som en maske.

Det er likevel viktig å presisere at det ikke er nødvendig å rense huden mer enn et par ganger i uken, siden huden da kan fort bli irritert og rød. Likevel er det et viktig steg etterhvert som du blir eldre, da det blir viktigere å fjerne de døde hudcellene for å beholde gløden i ansiktet.

<3