TIPS TIL SOMMER I BERGEN

Nå begynner det å nærme seg ferie for mange, men vi regner med det blir Norgesferie for de aller fleste i år. Jeg tenker det kan blir veldig kjekt – nå har vi en fantastisk mulighet til å bli bedre kjent med landet vårt, og ikke minst vår egen hjemby! Enten om du skal innom Bergen på ferien din i sommer, eller om du selv er Bergenser og trenger noen nye tips til ting å gjøre på – we got you! Her kommer en oversikt over våre favorittspotter!

MAT & DRIKKE

Bergen Kaffebrenneri: Kjempekoselig kafé, og som navnet tilsier – et kaffebrenneri. Her får du kaffe av nydelig kvalitet og god lunsjmat i et veldig sjarmerende lokale.

Løvetann Kaffebar: Denne koselige cafeen ligger på klosteret og er et must. I tillegg er den i nærheten av de nydelige smauene på Nordnes som uten tvil kan anbefales.

Tempo Tempo: Den perfekte kombinasjon av bar og spisested med én rett på menyen – pizza. Det er derfor en liten meny, men perfekt dersom du har lyst på noen øl, men samtidig ønsker noe å bite på. Stort og godt lokale med avslappet atmosfære!

Hoggorm: Helt nydelig pizza i de beste omgivelsene. Her er det både bar og restaurant så det er jevnt over god stemning. Perfekt før dere går videre til neste bar.

Bien: Bien har to restauranter – en som serverer helt nydelig pasta og pizza som ligger i sentrum, og en snackbar på Danmarksplass. Begge steder er definitivt verdt å besøke.

Bod 24: Resturant med helt herlig beliggenhet i en Sjøbod i Sandviken. Her kan du spise lunsj eller ta et glass vin, og ikke minst bade!

No Stress: Kort oppsummert Bergens beste drinker! Lite og intimt lokale i nærheten av Bryggen. Her må man virkelig bare teste ut drinkmenyer, for den er ingenting annet enn magisk.

AKTIVITETER:

KODE – Ønsker du å sjekke ut en kunstutstilling eller to, så har KODE massevis av muligheter. De har også kunstutstillinger for  barn, så det er en super familieaktivitet.

Naturhistorisk museum: Her finner du de mest fantastiske utstillingene av dyr fra både nåtiden og fortiden. Helt nydelig arkitektur, og er det en fin dag er museumsparken også utrolig vakker! Godt brød holder også til her, så her kan du nyte en god kopp kaffe i nydelige omgivelser. 

SHOPPING:

Pepper: Utrolig mange kule plagg fra flere merker, og i tillegg har de skjønnhetsprodukter – jeg kan virkelig anbefale produktene fra Aesop!

Antonio Stasi: Dersom du er fotointeressert, så må du sjekke ut denne nydelige butikken til Antonio i Lille Øvregaten. Her er det en eldre mann som er eier av butikken, og man finner alt av gamle kamera, utstyr, film og skal du fremkalle filmen din, så er dette både et bedre og billigere sted å gjøre det. Det er viktig å støtte de lokale!

Kaiboosh: En verden av dritkule briller – her får du vanvittig mange ulike varianter, og de er også priset veldig greit, så du har muligheten til å velge litt. Denne har vært en av våre favoritter lenge og vi har selv flere i garderoben!

NATUR

Nordnesparken: Bergen har en haug med flotte parker, noen alternativer er Nygårdsparken og Nordnesparken. Hva med grilling og kanskje en øl, og sistenevnte kan by på badeplass og helt fantastiske solnedganger.

Verftet: Her kan du ta deg en øl, nyte den friske sjøluften og gjerne ta deg et bad – rett i nærheten av sentrum.

Alvøen: Har man bil tilgjengelig er Alvøen et perfekt sted å dra en søndag. Her finner man kafé, svaberg hvor man kan bade og sole seg, og generelt flotte uteområder.

Vi kan heller ikke unngå å nevne at det finnes uendelige muligheter for vakre turer, enten det er Fløyen, Ulriken, Stoltzen eller Løvstakken!

Kos dere masse i den fineste byen!!

Og har dere tips til fine steder, gode restauranter eller steder med gode drinker så må dere gjerne tipse oss!

<3